Deze beelden zijn beschermd, kopiëren is niet toegestaan. Een foto kopen kan, neem dan contact met mij op. AvH
logo

Over Albert…

Over Albert...

Reisfotograaf

Albert van Heugten

'Reizen zit in mijn genen...'

Albert van Heugten (1951) werd, zo vertelt hij spontaan, verwekt in de huwelijksnacht: de volgende dag vertrokken zijn ouders naar Nieuw Zeeland. 'Je kunt wel zeggen dat het reizen in mijn genen zit.' De eerste tien jaar van zijn leven woonde hij daar. Werd daar naast zijn reislustigheid ook de basis gelegd voor zijn liefde voor de natuur? Dat zou zo maar eens kunnen, als je zijn werk ziet.

Nieuw Zeeland is ondertussen al heel wat jaren geleden. Een werkzaam leven, een eigen bedrijf en een gezin bepalen de tussenliggende tijd. Tegenwoordig is Albert gepensioneerd en geniet hij van de vrijheid die hij nu heeft. Dat combineert hij sinds een jaar of vijf met fotografie. Eerst probeerde hij zelf van alles, toen volgde hij enkele cursussen en als laatste een specialisatiecursus bij Fotoclub.nl. 

Albert: 'Ik heb alle landen in Europa wel zo ongeveer gehad. Daarnaast ben ik ver weg geweest maar er is nog veel meer dat ik wil gaan zien.' In een adem noemt hij Vietnam, Mongolië, Transsiberië-Expres en IJsland als bestemmingen die hoog op zijn lijstje staan. Hij heeft een diepe liefde opgevat voor Afrika en Azië. Wie weet wat er nog allemaal bijkomt...

 

Mijn apparatuur:

- Nikon 750 Spiegelreflex

- 105 mm Macrolens

- 24-70 mm

- 70-200 mm

Op twee foto's ben ik echt trots: die van de paalvissers in zee en de groep vrouwen die op de grond zit. De kleuren en onderwerpen in beide foto's spreken mij nog steeds enorm aan. Niet voor niets prijkt de foto's van de vrouwen bovenaan deze pagina!

Houd de website in de gaten voor meer reisfoto's

Regelmatig update ik mijn website en plaats ik nieuwe foto's. Zo zullen mijn reizen hier terug te zien zijn.
Vragen? Stuur me dan een bericht via het contactformulier, gegevens vindt u op de contactpagina.